Historia

Thomas Sandell och Sandellsandberg arkitekter har ritat huset i kvarteret Hydrografen. I arbetet med gestaltningen hämtades inspiration från den omgivande bebyggelsen. De ville samtidigt låta den nya byggnaden sticka ut med ett starkt arkitektoniskt uttryck med moderna funktioner. Med inramade kvadratiska fönster och en ljus fasad ges byggnaden ett samtida och lekfullt uttryck med en historisk förankring i “Den vita staden” som Hammarbyhöjden kallats sedan slutet på 30-talet.

När försäljningen av lägenheterna skulle starta fanns det ett stort intresse. Så stort att lokaltidningarna och nyheterna rapporterade om att spekulanter hade börjat tälta framför säljstarten. Huset blev färdigt för inflyttning i december 2016. Föreningen drivs idag som en ekonomisk förening med boende i styrelsen.